Radošais intelektuālis logo

2022. gadā tika organizēts konkurss skolēniem “Radošais intelektuālis”, kurā piedalījās un savus darbus konkursam iesniedza 51 komanda no 26 Latvijas skolām, kas ir jauns pieteikuma skaita rekords

Lai piedalītos konkursā "Radošais intelektuālis", skolēni veidoja divus radošus uzdevumus par intelektuālā īpašuma tematiku, kas būtu aktuāli darbu radītāju vienaudžiem. Izstrādājot uzdevumu saturu, skolēni balstījās uz metodiskajā materiālā "Ceļojums rūpnieciskā īpašuma pasaulē" iekļautajām tēmām. 

Vērtējot iesniegtos darbus, žūrija noteica laureātus trīs klašu grupās.

Darbi tika vērtēti pēc stingriem kritērijiem, tāpēc 7.-9. klašu grupā godalgotās vietas netika piešķirtas, savukārt 10.-12. klašu grupā netika piešķirta 1. vieta.  Žūrijas komisija noteica arī Patentu valdes simpātiju balvu un veicināšanas balvu ieguvējus. 

 

4.-6. klašu grupa: 

1. vietu ieguva divas komandas: 

  • Komanda “Ekskluzīvās partneres” no Aizkraukles novada vidusskolas 6. klases, kuru pārstāvēja skolnieces Krista Grigoroviča, Evelīna Laukazīle un skolotāja Kristīne Balta. Komandas izstrādātos uzdevumus var aplūkot šeit.   

Komanda "Ekskluzīvās partneres" ieguva arī Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) Skolēnu medaļu. WIPO Skolēnu medaļa ir atzinība par izciliem centieniem inovāciju un radošuma jomā.  

  • Komanda "Trīs draugi var daudz" no Druvas vidusskolas 6. klases, kuru pārstāvēja skolēni Agate Šmite, Ēriks Bambāns, Jēkabs Klagišs un skolotāja Liene Klagiša. Komandas izstrādātos uzdevumus var aplūkot šeit.   

2. vietu ieguva komanda "RI komanda" no Aizkraukles novada vidusskolas 6. klases, kuru pārstāvēja skolnieces Marta Virbule, Sanita Skrimble un skolotāja Kristīne Balta. Komandas izstrādātos uzdevumus var aplūkot šeit.  

3. vietu ieguva komanda "EXTRA mopsīši" no Aizkraukles novada vidusskolas 6. klases, kuru pārstāvēja skolnieces Alīna Neija, Rūta Židova, Evelīna Ostvalde un skolotāja Kristīne Balta. Komandas izstrādātos uzdevumus var aplūkot šeit.  

 

10.-12. klašu grupa:

2. vietu ieguva divas komandas: 

  • Komanda "Intelektuālais sprādziens" no Babītes vidusskolas 11. klases, kuru pārstāvēja skolēni Elīna Čirkuna, Kārlis Riekstiņš un skolotāja Krista Kristiāna Kristapsone. Komandas izstrādātos uzdevumus var aplūkot šeit.   

  • Komanda "Neierobežots radošums" no Jēkabpils Agrobiznesa koledžas 4. kursa, kuru pārstāvēja skolnieces Sjuzanna Sileviča, Andželika Degterjova, Viktorija Papariga un skolotāja Solvita Kozlovska. Komandas izstrādātos uzdevumus var aplūkot šeit.   

3. vietu ieguva komanda "Mācies, radi, motivē!" no Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 11. klases, kuru ieguva skolnieki Ralfs Romanovs, Mārtiņš Ulpe, Markuss Martinkus un skolotāja Zenta Juranča.  

ri