skolēnu konkurss

2021. gadā tika organizēts konkurss skolēniem “Radošais intelektuālis”, kurā piedalījās un par godalgotajām vietām cīnījās rekordliels komandu skaits - 48 komandas no 18 Latvijas skolām. 

Konkursam "Radošais intelektuālis" ir jauns koncepts – lai piedalītos konkursā, skolēni veidoja trīs radošus uzdevumus par intelektuālā īpašuma tematiku, kas būtu aktuāli darbu radītāju vienaudžiem. Radošos uzdevumus skolēni varēja veidot, gan fotografējot, gan filmējot, gan veidojot testus un krustvārdu mīklas, kā arī citādi radoši izpaužoties, lai rosinātu interesi par intelektuālā īpašuma nozīmību mūsdienās un uzņēmējdarbībā. 

Vērtējot iesniegtos darbus, žūrija piešķīra godalgotas vietas trīs vecumu grupās.

 

4.-6. klašu grupa:

1. vietu ieguva komanda "Iepazīsti intelektuālo īpašumu" no Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas 6. klases, kuru pārstāvēja skolēni Elizabete Petenoka, Krists Sakniņš, Karlīne Kalniņa un skolotāja Guntra Gaidlazda. Komandas izstrādātos uzdevumus var aplūkot šeit.

7.-9. klašu grupa:

1. vietu ieguva komanda "Sapņu pults" no Rīgas Kultūru vidusskolas 7. klases un Rīgas Purvciema vidusskolas 7. klases, kuru pārstāvēja skolnieces Elizabete Ose, Adelīna Beitika un skolotājs Edmunds Dariāns Krops. Komandas izstrādātos uzdevumus var aplūkot šeit.

10.-12. klašu grupa:

1. vietu un Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas Skolēnu trofeju ieguva komanda "Intelektuālās spēles" no Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 11. klases un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 12. klases, kuru pārstāvēja skolnieki Ritvars Vjakse, Rihards Feldmanis, Jānis Bečs un skolotāja Zenta Juranča. Komanda izstrādātos uzdevumus var aplūkot šeit

Apsveicam baneris